Corona maatregelen

Onze praktijk voldoet uiteraard aan alle richtlijnen in verband met het Corona virus.
Om uw bezoek aan onze praktijk goed te laten verlopen vragen wij u:
– Uw tanden thuis te poetsen
– Alleen naar de praktijk te komen. Ingeval kinderen mogen die onder begeleiding van een ouder in de behandelkamer zijn.
– Niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen te komen. Indien u te vroeg bent wilt u dan buiten even wachten.
– 1,5 meter afstand te houden als u op de praktijk bent. Wij hebben onze inrichting in de praktijk hierop aangepast.
– Uw handen bij binnenkomst te wassen of te desinfecteren met speciale handalcohol.

Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over uw gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten. Bij het maken van de afspraak zullen wij u deze vragen ook stellen.

Wij zorgen voor:
– Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer.
– Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden.
– Na ieder bezoek desinfecteren wij de deurklinken, de deurbel, de behandelstoel als aanvulling op onze normale hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen.

Toeslag:
Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen met ingang van 1 augustus 2020 tijdelijk een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als gevolg van de corona-uitbraak. Dat geldt niet voor de tarieven van de preventieassistente. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekendgemaakt. Uit voorzorg worden namelijk meer handelingen verricht door de Mondzorgverleners.
Ze gebruiken nu namelijk extra beschermingsmiddelen en moeten bij sommige behandelingen uit voorzorg meer handelingen verrichten. Daardoor zijn ze meer tijd kwijt per patiënt.
Declaratie toeslag 1 keer per dag, ongeacht aantal afspraken
De toeslag van € 4,26 mag per patiënt per zitting worden gedeclareerd.

De toeslag is op de rekening is terug te vinden onder code C88 als het gaat om tandheelkundige zorg. Voor kinderen tot 18 jaar wordt alle mondzorg (behalve orthodontie, kroon- en brugwerk) vergoed vanuit de basisverzekering, dus ook code C88. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan betaalt u de toeslag zelf.