De werkwijze in de praktijk van Peter Borm, namelijk die van de integratieve tandheelkunde, weerspiegelt zich niet alleen in de manier van werken maar ook in de vormgeving van de praktijk. Bij het ontwerp van de praktijk is rekening gehouden met begrippen als geborgenheid, kwaliteit en duurzaamheid.

De mens

Nura Ozkan is sinds oktober 2021 werkzaam als tandarts in de praktijk van Peter Borm. Zij werkt op de dinsdag, woensdag en donderdag. In 2018 heeft zij de studie tandheelkunde afgerond en praktijkervaring opgedaan in meerdere tandartspraktijken in Nederland.  In haar eigen woorden is zij:  “ambitieus, enthousiast en ik ben sterk gericht op de patiënt om het hem of haar zo comfortabel mogelijk te maken. Werken als tandarts is mijn passie, daarom verdiep ik mij voortdurend in mijn eigen ontwikkeling als tandarts door deel te nemen aan tal van tandheelkundige cursussen. Vooral ook de richting esthetische tandheelkunde vind ik interessant”. Voor haar zijn de topprioriteiten in haar werk het goed luisteren naar patiënten, hen op hun gemak stellen en uiteraard een goede behandeling geven.

De ruimte

De basislijn in de vormgeving is geïnspireerd op een embryonale kromming die terug te vinden is in de vorm van bijvoorbeeld de balie en de indeling van de wachtruimte. Niemand vindt het leuk om naar de tandarts te gaan vandaar dat er gekozen is voor een rustige en evenwichtige vorm en kleurstelling. Dit is ondermeer terug te vinden in de kleur van bijvoorbeeld de leem als muurbedekking en andere natuurlijke kleuren die gebruikt zijn om een gevoel van rust tot stand te brengen.

Duurzaam
De praktijk, die haar energie krijgt van zonnepanelen, heeft twee behandelruimtes. De inrichting en technische apparatuur voldoen aan de hoogst gestelde eisen voor een tandartspraktijk.

Ook aan de luchtzuivering is veel aandacht besteed, zo zijn er roosters voor de buitenlucht en wordt de lucht gezuiverd door een speciale installatie die de mogelijk aanwezige aerosolen, bacteriën en andere verontreinigingen filtert.

Materialen
Verder wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van materialen, zoals van vullingen en kronen. Immers dat wat in uw mond gebeurt en geplaatst wordt heeft direct invloed op uw gehele lichaam. Basisgedachte van de integrale tandheelkunde is dat uw mond een integraal onderdeel is van uw totale gezondheid.

Ook in de samenwerking met andere tandheelkundige specialisten wordt hieraan veel aandacht gegeven. Een kroon bijvoorbeeld is een investering die voor een lange termijn gedaan wordt. Er wordt daarom tijd en aandacht besteed aan de pasvorm van de kroon, de kleur en het basismateriaal. Voor kronen, bruggen, prothetische voorzieningen etc. werken wij nauw samen met een hoogwaardig laboratorium. Er vindt regelmatig overleg plaats met dit laboratorium en u kunt persoonlijk langsgaan voor bijvoorbeeld kleurbepaling of materiaal onderzoek.

Tenslotte wordt er veel aandacht besteed aan het scheiden van afval, het gebruik van ecologische handzeep en schoonmaakmiddelen.

Kortom kwaliteit in werken, behandelomgeving en gebruik van materialen.