Kwaliteit 

De praktijk  

Kwaliteit is hét kernwoord binnen onze praktijk. Wat hebben wij u daarin te bieden? Niet alleen de materialen en apparatuur die wij gebruiken, maar bijvoorbeeld ook de ruimte waarin wij werken, de sfeer en individuele aandacht, werkwijze, vertrouwelijkheid en vakkundigheid vinden wij kwaliteitsfactoren waar we veel aandacht aan besteden.

Aandacht

U staat bij ons in het middelpunt van de aandacht, zonder dat dit ongemakkelijk voelt. Ons team neemt de tijd voor u, stelt u op uw gemak. Wij kennen een wezenlijk verschil tussen horen en gehoord worden. Wij leren u graag persoonlijk kennen, waarbij de centrale vraag is: ‘Wie bent u als gebit?'. In onze werkwijze komt dit ook terug. Wij hechten veel waarde aan vertrouwelijkheid en privacy, zowel in de behandelkamer als bij uw dossiervorming en externe communicatie.

Vakkundigheid

De praktijkhoudend tandarts Peter Borm heeft inmiddels bijna 40 jaar aan vakmanschap opgebouwd. Samen met de passie voor het vak heeft dit geleid tot een waardevol geheel aan kennis en kunde. Binnen de praktijk nemen bij- en nascholing een belangrijke plaats in, uiteraard ook bij de tandartsassistentes en preventie-assistentes.

Materiaal en apparatuur

Onze kwaliteit van tandheelkunde is ook te vinden in het materiaal waarmee gewerkt wordt in de mond. Zo moet bijvoorbeeld het materiaal voor een vulling niet lekken (kans op bijwerkingen in het lichaam), solide zijn en lang kunnen functioneren. Bij ander werkmateriaal wordt nauwkeurig onderzocht of er b.v. geen kwik aanwezig is, of soortgelijke vergiften in zich draagt dan wel afgeeft. De tandarts heeft continu oog voor nieuwe materialen die (nog beter) voldoen aan deze veiligheid, kwaliteit en technische voorwaarden.

Ook in onze samenwerking met het tandtechnisch laboratorium zoeken wij kwaliteit. Een kroon bijvoorbeeld is een investering die voor lange termijn gemaakt wordt. Er wordt daarom tijd en aandacht besteed aan de pasvorm van de kroon, de kleur en het basismateriaal. Voor kronen, bruggen, prothetische voorzieningen etc. werken wij nauw samen met een laboratorium in de directe nabijheid van de praktijk. Er vindt regelmatig overleg plaats en u kunt persoonlijk langsgaan voor bijvoorbeeld kleurbepaling of materiaal onderzoek.

De praktijk beschikt over moderne en kwalitatief hoogwaardige apparatuur. Er wordt regelmatig geïnvesteerd om met de nieuwste en vooral best bevonden technieken te kunnen werken.

In onze praktijk kunt u diverse natuurlijke mondverzorgingsproducten kopen, door de tandarts geselecteerd op kwaliteit, werking en gezondheid.

Omgeving en praktijkruimte

De praktijk is gelegen in een rustige woonwijk, uitstekend bereikbaar vanaf uitvalswegen en slechts 3 minuten lopen van het centrale station van Arnhem. Bij binnenkomst in de praktijk ervaart u rust en een open sfeer, uitgedragen door zowel ons team als het interieur. Dat is wat wij geregeld van onze patiënten horen. De praktijk heeft twee behandelkamers. Inrichting, apparatuur en protocollen voldoen aan de (stricte!) eisen die tegenwoordig aan de tandheelkundige praktijk worden gesteld.

Wij hebben veel aandacht voor duurzaamheid. Dit ziet u direct terug in de praktijkinrichting. Maar ook alle afvalmaterialen worden optimaal gescheiden, we zijn zo zuinig mogelijk met energie (waar mogelijk) en gebruiken producten zoals handzeep en schoonmaakmiddelen van ecologische kwaliteit.

Meer informatie hierover leest u op de pagina over de praktijkruimte.

print deze pagina...

Tandartsenpraktijk Aesculus Cortex 2011-2019